Welkom op de stamboom site van de familie Kok. De stamboom is gemaakt voor de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van Simon Kok en Anna Kok-Brink. De stamboom gaat terug tot 1665, het jaar waarin onze 'stamvader' Pieter Adriaensz. Kock werd geboren. Inderdaad onze achternaam werd toen nog met vier letters geschreven. Dit veranderde voor onze tak echter omstreeks 1727 toen het eerste kind (Claas) van Pieter Pz. Kock (1700) werd geboren. Zijn achternaam kwam met drie letters in de boeken. De broertjes en zusjes van Claas (waaronder Sijmon) 'kregen' daarna ook de achternaam Kok. In die tijd keken ze blijkbaar niet op een letter meer of minder want Jan (1693), de oudere broer van Pieter Pz. Kock, 'kreeg' bij zijn doop al wel de achternaam Kok mee. 

  

Een groot deel van de stamboomgegevens zijn afkomstig van Frank Kok. In 1985 heeft Frank een stamboomonderzoek afgerond en dit gepubliceerd in het boekwerk 'Kok Kolhorn'. Later heb ik nog aanvullende gegevens van hem gekregen. Veel dank is hem dan ook verschuldigd. 

  

De opa van Frank is Jan Kok (1905). Jan Kok is de zoon van Cornelis Kok (Hensbroek, 1864). Cornelis Kok is het tweede kind van Simon Kok (Hensbroek, 1833) en Maartje Schouten. Hendrikus Kok (Hensbroek, 1870) is het derde kind van Simon Kok die op dat moment gehuwd is met Cornelia Buijs, nadat Maartje Schouten is overleden. Hendrikus Kok is de vader van Simon 'opa' Kok.

 

De stamboom van de familie Kok is ingevoerd in Aldfaer. Aldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens. Op één overzichtelijk scherm staan de belangrijkste gegevens van de persoon, inclusief de ouders, huwelijken, kinderen, broers en zusters, notities, leeftijd bij belangrijke familiegebeurtenissen en foto's.

  

Heeft u op of aanmerkingen dan kunt u deze via de mail doorgeven.

 

Veel plezier!

Niel Kok

  

 

 

tip: kijk ook eens op de website van de Historische Stichting De Cromme Leeck. Via het Foto Beheer Systeem vindt u daar veel foto's van o.a. Nibbixwoud.